Facebook Pixel

Трибулус Терестрис / Бабини зъби

Трибулус Терестрис / Бабини зъби

Искате да увеличите силата си и да подобрите биологичните функции на тялото си? Знаете ли, че може да подобрите спортните си постижения с хранителната добавка - трибулус терестрис?

Това е билка, която е известна още и като бабини зъби, котешка глава, дяволски тръни и много други. Тези интересни имена се дължат на необичайната й визия – окосмени стръкове и листа с малки шипове върху плода. Среща се не само в България и част от Европа, а и в страните от Западна Азия и по-специално - в Китай.

Интересен факт е, че е това едногодишно растение има широко приложение не само в традиционната медицина, а и при производството на хранителни добавки. Използва се не само за повишаване на либидото, потентността и тонуса, а и за лечение на различни проблеми – високо кръвно, сърдечно-съдови заболявания, жълтеница и много други.

Защо e толкова широко използван?

Много изследвания и експерименти са доказали, че полученият екстракт от растението има мощни свойства. Според актуалните данни, в него са идентифицирани над 70 различни съединения.  Например - коренът и плодът имат естествено високо съдържание на активни съставки като белтъчини, витамин С, гликозиди, феноли, флавоноиди и стероидни сапонини.

Сапонините са химични съединения и се смята, че именно те са отговорни на хилядите ползи, които билката бабини зъби има за здравето. Подобрява физическото състояние и има противовъзпалителни свойства. Призната е от науката като естествената алтернатива на стероидите. Затова спомага за подобряване  представянето по време на тренировка, увеличаване на мускулната маса и сила.

Друго интересно вещество, което се съдържа в тази билка, е трибулозинът. Той се свързва с рецепторите на мозъка, което увеличава производството на гонадотропин – хормон, който стимулира увеличаване производството на тестостерон с до 40%. Допринася за производство на повече енергия и повишаване на издръжливостта. Освен това, намалява нивата на холестерола и кръвната захар, като по този начин защитава сърцето.

Екстрактът от трибулус терестрис може да се ползва както като самостоятелно  терапевтично средство, така и в комбинация с други съединения, за постигане на определени цели. В хранителните добавки, предназначени за спортисти, формулите са усъвършенствани, за да Ви помогнат да постигнете най-добрите резултати.

Допинг ли е трибулус терестрис?

Не само професионалните атлети, но и много начинаещи ентусиасти търсят най-добрата добавка, която ще им помогне да постигнат целите си. Някои искат да подобрят представянето си в залата, а други да увеличат мощта си и да имат само чиста мускулна маса.

Както вече споменахме – активните вещества, като сапонини, се съдържат напълно естествено в бабини зъби. Има голяма разлика между стимуланти, като допинг, и хранителни добавки, произведени от натурални растителни екстракти.

Различните продукти съдържат комбинация от хранителни вещества, минерали и витамини. Но едно е общото – качеството и ефективността, което ще отговори на нуждите Ви.

Именно по тази причина, много бодибилдъри избират да използват добавки от трибулус терестрис. Екстрактът въздейства върху производството на лутенизиращ хормон, който влияе пряко на тестостерона. Така по естествен път се повишат нивата му, което от своя страна спомага за развитие на мускулната маса, силата, повишаване на енергията и издръжливостта.

Положителния ефект можете да наблюдавате не само при изпълняване на упражнения с висока интензивност, но и при възстановяването от тях. В резултат на това – ще подобрите спортните си постижения.

Въпреки това не само физически активните хора могат да се възползват от тази хранителна добавка. Тестостеронът е свързан с много други важни функции в организма, включително стимулиране производството на червени кръвни телца.

Ако имате ниски нива на тестостерон или проблеми с плодовитостта, също можете да откриете точния продукт. Макар че мъжете се насочват предимно към тази добавка, тя може да осигури и редица ползи за жените. Например - подобряване на менструацията, лечение на хронични възпаления и други.

Какви предимства предлага на спортистите?

Множеството изследвания през годините са доказали, че тази билка е напълно БЕЗОПАСНА. Въпреки това НЕ е препоръчително да приемате добавки, съдържащи тази билка, ако сте бременна или кърмите. Препоръчително е и хората с хронични проблеми да се обърнат към своя лекар, преди да я включат в режима си!

Трибулус терестрис може да бъде и Вашият нов герой за постигане на целите Ви! С тази добавка можете да се възползвате от:

Увеличаване на мускулната маса.

Тестостеронът е силно анаболен хормон, който има важна роля в растежа и възстановяването на мускулната тъкан в човешкия организъм. Той увеличава протеиновия синтез и по този начин тялото възстановява мускулната тъкан чрез добавяне на нови протеинови нишки към мускулните влакна, увеличавайки техния размер и сила. Засилвайки този процес, може да се увеличат скоростта и степента, до която мускулите се адаптират към тренировки с тежести.

Съответно - колкото повече тестостерон се произвежда, толкова по-добре развита ще бъде мускулатурата. Тъй като трибулус естествено увеличава този хормон, резултатът ще е по-лесно натрупване на мускулна маса и по-бързо възстановяване след тренировка.

Затова много професионални треньори го препоръчват на хората, които тренират бодибилдинг, силови спортове или търсят постигане на определени резултати във фитнеса.

Увеличаване на енергията и издръжливостта.

Когато става въпрос за спортуване, всеки се стреми да постигне оптимални резултати. Невъзможно е да достигнете желаната производителност, ако се изморявате по средата на тренировката. Колкото по-интензивни упражнения изпълнявате, от толкова повече енергия се нуждае организмът Ви. Затова от първостепенно значение е да повишите енергийните нива и издръжливостта си.

Тази цел е трудно да бъде постигната, когато разчитате единствено чрез храната да приемате необходимите хранителни вещества, минерали и витамини. Тук трибулус терестрис може да Ви помогне, защото е естествен стимулант. Той влияе на метаболизма и го стимулира по-бързо да синтезира веществата и да произвежда енергия.

При продължително приемане, в дългосрочен план ще можете да издържате на по-интензивни тренировки. Например - ще можете да правите по-дълги серии, да увеличавате броя на повторенията и степента на натоварване.

Подобрява аеробното метаболизиране.

Метаболизмът е важен не само за спортистите, а и за всички хора. Това са всички химични реакции, които се случват в тялото. Когато те функционират правилно, чувствате се добре и можете да постигнете всичките си спортни цели.

Аеробният метаболизъм е свързан с произвеждане на енергия под формата на АТФ. За целта тялото използва кислорода. Той е по-ефективен при генерирането на енергия от анаеробния метаболизъм, при който този процес се извършва, без да се използва кислород.

Според последните научни изследвания, трибулус терестрис може да помогне на мускулите по-ефективно да използват кислорода по време на физическо натоварване. Това е много важно предимство, защото кислородът е основен източник на енергия за мускулите по време на дълги тренировки с голямо натоварване.

Ако това се случи, това може да доведе до увеличиване енергийните резерви на мускулите и поддържане на равномерно темпо.

Предпазва от травми и спомага за възстановяването.

Трибулус терестрис има не само забележителни свойства за подобряване на здравословното състояние, но и за предпазване от травми. Когато тренирате с големи тежести или се подлагате на големи натоварвания, влакната в мускулите се „разкъсват”. За да не получите  нараняване или възпаление, от голямо значение е бързото възстановяване.

Екстрактите от тази билка имат доказана способност да намаляват възпалителните процеси. Благодарение на множеството активни съставки на билката, имунната система се регулира и болката, сковаността и изтръпването изчезват.

Това е особено полезно свойство за хората, които се подготвят за състезания или искат по-бързо да подобрят физическата си форма и представяне във фитнеса.

Ние – от Метаген, Ви препоръчваме да включите трибулус терестрис и във Вашия режим. Ако не знаете кои добавки са подходящи за Вас, свържете се с нас на телефон: +35988 42 522 22.

Allmax nutrition TRIBX 90 / 90 капсули - 90 дози / Трибулус-Терестрис на супер цена Трибулус Терестрис / Бабини зъби Allmax nutrition TRIBX 90 / 90 капсули - 90 дози / Трибулус-Терестрис на супер цена Трибулус Терестрис / Бабини зъби

Allmax nutrition TRIBX 90 / 90 капсули - 90 дози / Трибулус-Терестрис

45.00лв.

Allmax nutrition TRIBX 90 -НАЙ-ВЪРХОВНАТА ПОТЕНЦИЯ, ЧИСТОТА И СИЛА НА ТРИБУЛУС. Този вид хранит..

Allnutrition Tribulus Testosterone Booster 100 капсули на супер цена Трибулус Терестрис / Бабини зъби Allnutrition Tribulus Testosterone Booster 100 капсули на супер цена Трибулус Терестрис / Бабини зъби

Allnutrition Tribulus Testosterone Booster 100 капсули

21.99лв.

100% Натурален екстракт от Tribulus Testosterone Booster на Allnutrition за подобряване на общо..

Cvetita Herbal 2+1 FREE TRIBULUS MAX Liquid 100 мл, 33 Дози на супер цена Трибулус Терестрис / Бабини зъби
Sale
-31%

Cvetita Herbal 2+1 FREE TRIBULUS MAX Liquid 100 мл, 33 Дози

72.45лв. 105.00лв.

Този стак съдържда следният продукт:Cvetita Herbal TRIBULUS MAX Liquid 100 мл, 33 Дози..

CVETITA HERBAL TLZ - Трибулус, Левзея и Цинк - 100 таблетки х 363 mg на супер цена Екдистерон / Левзея CVETITA HERBAL TLZ - Трибулус, Левзея и Цинк - 100 таблетки х 363 mg на супер цена Екдистерон / Левзея

CVETITA HERBAL TLZ - Трибулус, Левзея и Цинк - 100 таблетки х 363 mg

89.00лв.

CVETITA HERBAL TLZ - Трибулус, Левзея и Цинк - 100 таблетки х 363 mg е мощна формула, която съч..

CVETITA HERBAL TLZ - Трибулус, Левзея и Цинк - 30 таблетки х 363 mg на супер цена Екдистерон / Левзея CVETITA HERBAL TLZ - Трибулус, Левзея и Цинк - 30 таблетки х 363 mg на супер цена Екдистерон / Левзея

CVETITA HERBAL TLZ - Трибулус, Левзея и Цинк - 30 таблетки х 363 mg

35.00лв.

CVETITA HERBAL TLZ - Трибулус, Левзея и Цинк - 30 таблетки х 363 mg е мощна формула, която съче..

Cvetita Herbal TRIBULUS + GINKGO 100 мл, 33 дози  на супер цена Трибулус Терестрис / Бабини зъби Cvetita Herbal TRIBULUS + GINKGO 100 мл, 33 дози  на супер цена Трибулус Терестрис / Бабини зъби

Cvetita Herbal TRIBULUS + GINKGO 100 мл, 33 дози

35.00лв.

Cvetita Herbal TRIBULUS + GINKGO 100 мл, 33 дози  е хранителна добавка в течна форма, пред..

Cvetita Herbal Tribulus 300 мг / 40 капсули на супер цена Трибулус Терестрис / Бабини зъби Cvetita Herbal Tribulus 300 мг / 40 капсули на супер цена Трибулус Терестрис / Бабини зъби

Cvetita Herbal Tribulus 300 мг / 40 капсули

18.00лв.

Cvetita Herbal Tribulus 300 мг / 40 капсули  е екстракт от билката Tribulus Teresttris Баб..

Cvetita Herbal Tribulus For Women 120 капсули на супер цена Трибулус Терестрис / Бабини зъби Cvetita Herbal Tribulus For Women 120 капсули на супер цена Трибулус Терестрис / Бабини зъби

Cvetita Herbal Tribulus For Women 120 капсули

65.00лв.

Cvetita Herbal Tribulus For Women 120 капсули е покрито с остри бодли, пълзящо едногодишно раст..

Cvetita Herbal Tribulus Max 900mg / 100 caps  на супер цена Трибулус Терестрис / Бабини зъби Cvetita Herbal Tribulus Max 900mg / 100 caps  на супер цена Трибулус Терестрис / Бабини зъби

Cvetita Herbal Tribulus Max 900mg / 100 caps

75.00лв.

Cvetita Herbal Tribulus Max 900mg / 100 caps  е екстракт от билката Tribulus Terrestris (Б..

Показани са 1 до 9 от 48 (6 страници)